Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lierde

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 15,68 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lierde resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 15,68 dH in Lierde.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LierdeTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9570
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5050 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lierde

Heb jij genoeg van een droge huid of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Lierde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lierde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lierde?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lierde. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lierde ontvangt een waterhardheid van 15,68. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lierde

De waterhardheid van het leidingwater in Lierde bedraagt ongeveer 15,68 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-lierde-9570

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Century CWS 100V/UF
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Hydrotense Seduction 22

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lierde verklein je de dH waarde van 15,68 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lierde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2025 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lierde.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €860
Elektronische waterontharderV.a €1020
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €120 p/jaar
PlaatsingV.a €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Lierde?
De hardheid van het kraanwater in Lierde is doorgaans 15,68 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lierde.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie