Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Munkzwalm

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Munkzwalm leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Munkzwalm.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MunkzwalmWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Munkzwalm

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Zwalm vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Munkzwalm hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Munkzwalm?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Munkzwalm. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Munkzwalm heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Munkzwalm

De waterhardheid van het water in Munkzwalm bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-munkzwalm-9630

Interessante installaties

 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Munkzwalm verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Munkzwalm.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders starten vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Munkzwalm.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektrische waterontharderRond de €900
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €145 p/jaar
InstallatieCirca €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Munkzwalm?
De hardheid van het water in Munkzwalm schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Munkzwalm.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie