Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rozebeke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rozebeke leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Rozebeke.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RozebekeTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rozebeke

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer Belgen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Zwalm zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Rozebeke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rozebeke?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Rozebeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rozebeke heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Rozebeke

De waterhardheid van het leidingwater in Rozebeke is ongeveer 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-rozebeke-9630

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rozebeke minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rozebeke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €810, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2000 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Rozebeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudV.a €100 p/jaar
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Rozebeke?
De waterhardheid in Rozebeke is ongeveer 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rozebeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie