Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederzwalm-Hermelgem

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Nederzwalm-Hermelgem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Nederzwalm-Hermelgem.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Nederzwalm-HermelgemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9636
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nederzwalm-Hermelgem

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Zwalm werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Nederzwalm-Hermelgem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nederzwalm-Hermelgem?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Nederzwalm-Hermelgem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederzwalm-Hermelgem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nederzwalm-Hermelgem

De waterhardheid van het water in Nederzwalm-Hermelgem ligt op ong. 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nederzwalm-hermelgem-9636

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nederzwalm-Hermelgem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nederzwalm-Hermelgem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nederzwalm-Hermelgem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Elektrische waterontharderVanaf €1090
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 op jaarbasis
MontageVanaf €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Nederzwalm-Hermelgem?
De waterhardheid in Nederzwalm-Hermelgem is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nederzwalm-Hermelgem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie