Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bellingwolde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Bellingwolde heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Bellingwolde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BellingwoldeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bellingwolde

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Westerwolde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bellingwolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bellingwolde?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bellingwolde. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bellingwolde heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bellingwolde

De waterhardheid van het leidingwater in Bellingwolde is ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bellingwolde-9695

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Erie Maxima Eco26
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bellingwolde verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bellingwolde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €710, excl. installatie. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1100 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bellingwolde.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Elektronische waterontharderRond de €970
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €130 per jaar
InstallatiekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bellingwolde?
De hardheid van het leidingwater in Bellingwolde ligt rond de 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bellingwolde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie