Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Apel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ter Apel heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Ter Apel.
 • Hierdoor ontstaan problemen als wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Ter ApelWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ter Apel

Heb je last van een te hoge stroomrekening of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Westerwolde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ter Apel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ter Apel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ter Apel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ter Apel ontvangt een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ter Apel

De waterhardheid van het water in Ter Apel is om en nabij de 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ter-apel-9561

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star 14UD
 • Electric GXOF27KE
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Apic Melite
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ter Apel verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ter Apel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2025 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Ter Apel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Mechanische waterontharderCirca €770
Elektronische waterontharderC.a. €980
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €120 per 12 maanden
InstallatieVanaf €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ter Apel?
De hardheid van het kraanwater in Ter Apel is om en nabij de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ter Apel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie