Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sellingen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sellingen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Sellingen.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SellingenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sellingen

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of aanslag op servies? Veel woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Westerwolde zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sellingen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sellingen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sellingen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sellingen kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sellingen

De waterhardheid van het leidingwater in Sellingen is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sellingen-9551

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • North Star 11UD
 • Delta Isera
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sellingen reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sellingen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €690 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1125 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Sellingen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Elektrische waterontharderCirca €1150
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 op jaarbasis
MontageVanaf €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Sellingen?
De hardheid van het water in Sellingen komt uit op ong. 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sellingen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie