Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlagtwedde

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vlagtwedde resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je praktische info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Vlagtwedde.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VlagtweddeHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vlagtwedde

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep mensen nemen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Westerwolde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vlagtwedde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vlagtwedde?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vlagtwedde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vlagtwedde heeft een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vlagtwedde

De waterhardheid van het leidingwater in Vlagtwedde is 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vlagtwedde-9541

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Kinetico Sumo 1
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Hydrotense Seduction 22
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlagtwedde verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vlagtwedde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2000 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Vlagtwedde.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1020
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €115 per jaar
PlaatsingV.a €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vlagtwedde?
De waterhardheid in Vlagtwedde is om en nabij de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlagtwedde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie