Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veelerveen

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Veelerveen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Veelerveen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid VeelerveenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Veelerveen

Heb je last van droog haar na het douchen of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Westerwolde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Veelerveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Veelerveen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Veelerveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Veelerveen heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Veelerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Veelerveen bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-veelerveen-9566

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • North Star 40UD
 • Culligan Medallist 910
 • Kinetico Essential
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Apic Zetes

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veelerveen reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veelerveen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot wel €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders starten bij €740, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €1925 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Veelerveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektrische waterontharderC.a. €970
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €100 op jaarbasis
MontageVanaf €160
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Veelerveen?
De hardheid van het leidingwater in Veelerveen is ongeveer 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Veelerveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie