Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wedde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Wedde heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Wedde.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een irriterende huid en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid WeddeWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wedde

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Westerwolde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wedde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wedde?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wedde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wedde zit met een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wedde

De waterhardheid van het drinkwater in Wedde is 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wedde-9698

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Amysoft C-300
 • Remon Waterontharders Angara
 • Watercompany Softflow 9
 • Bayard Tenera 22

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wedde reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wedde.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1475 en €1825 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wedde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Mechanische waterontharderV.a €670
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €95 per beurt
InstallatieBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wedde?
De hardheid van het water in Wedde schatten we op 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wedde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie