Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ter Apelkanaal

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ter Apelkanaal zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Ter Apelkanaal.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Ter ApelkanaalZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ter Apelkanaal

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Westerwolde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ter Apelkanaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ter Apelkanaal?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ter Apelkanaal. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ter Apelkanaal zit met een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Ter Apelkanaal

De waterhardheid van het drinkwater in Ter Apelkanaal is 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ter-apelkanaal-9563

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • North Star 17UD
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Apic Melite
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ter Apelkanaal minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ter Apelkanaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €790, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1975 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Ter Apelkanaal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €120
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €960
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudCirca €125 per jaar
InstallatieV.a €200
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Ter Apelkanaal?
De hardheid van het kraanwater in Ter Apelkanaal is plus minus 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ter Apelkanaal.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie