Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vriescheloo

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Vriescheloo zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Vriescheloo.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VrieschelooHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vriescheloo

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerwolde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vriescheloo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vriescheloo?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Vriescheloo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vriescheloo heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vriescheloo

De waterhardheid van het drinkwater in Vriescheloo is ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vriescheloo-9699

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Judo Biosoft-C
 • Delta Escalda
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vriescheloo minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vriescheloo.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €690, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1575 en €2000 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vriescheloo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1110
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €160 (jaarbasis)
InstallatieRond de €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vriescheloo?
De hardheid van het water in Vriescheloo bedraagt 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vriescheloo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie