Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudeschans

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Oudeschans heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Oudeschans.
 • Dit kan zorgen voor problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OudeschansHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudeschans

Heb je in huis last van huidirritaties en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de mensen nemen een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en besparen op de energiekosten. In de gemeente Westerwolde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Oudeschans was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oudeschans?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oudeschans. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oudeschans ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oudeschans

De waterhardheid van het leidingwater in Oudeschans is 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oudeschans-9696

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Erie Slimline Eco11
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oudeschans verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudeschans.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €710 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €2250 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudeschans.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderVanaf €700
Elektrische waterontharderC.a. €1070
Zout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €105 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oudeschans?
De hardheid van het leidingwater in Oudeschans komt uit op ong. 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oudeschans.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie