Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bourtange

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bourtange leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Bourtange.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals huidirritaties en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BourtangeWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bourtange

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen bestellen een slimme waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Westerwolde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Bourtange wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bourtange?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bourtange. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bourtange heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bourtange

De waterhardheid van het drinkwater in Bourtange is ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bourtange-9545

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 9UD
 • Watercompany Softflow 9
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Bayard Minima

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bourtange verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bourtange.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1350 en €1950 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Bourtange.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektrische waterontharderBegint bij €1020
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €120 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bourtange?
De waterhardheid in Bourtange bedraagt 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bourtange.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie