Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blijham

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Blijham zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Blijham.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BlijhamWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Blijham

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Westerwolde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Blijham gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Blijham?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Blijham. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Blijham kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Blijham

De waterhardheid van het water in Blijham is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-blijham-9697

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Euro Combi compact 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Blijham reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Blijham.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €820, excl. installatie. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Blijham.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderVanaf €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1200
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudC.a. €130 per jaar
InstallatiekostenCirca €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Blijham?
De hardheid van het kraanwater in Blijham ligt op 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blijham.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie