Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Merselo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Merselo maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Merselo.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals minder lekker water en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MerseloWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5815
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Merselo

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Venray zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Merselo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Merselo?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Merselo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Merselo kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Merselo

De waterhardheid van het leidingwater in Merselo ligt op ong. 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-merselo-5815

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco20
 • 038waterontharder Compact 10
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Kinetico Premier Maxi
 • Aquarex IMP Pro 26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Merselo minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Merselo.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten bij €770 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €1800 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Merselo.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct monteurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Elektrische waterontharderCirca €1150
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €90 op jaarbasis
MontageRond de €150
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Merselo?
De waterhardheid in Merselo is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Merselo.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie