Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Smakt

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Smakt maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Smakt.
 • Dit is de oorsprong van situaties als water met een vreemde smaak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SmaktHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Smakt

Heb je in huis last van huidirritaties en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Venray werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Smakt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Smakt?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Smakt. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Smakt heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Smakt

De waterhardheid van het leidingwater in Smakt is om en nabij de 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-smakt-5817

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco11
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Delta Morava
 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Twin 40

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Smakt voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Smakt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €650, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1275 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Smakt.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektrische waterontharderRond de €940
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €85 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Smakt?
De hardheid van het kraanwater in Smakt ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Smakt.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie