Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Someren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.23 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Someren heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.23 dH in Someren.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SomerenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Someren

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Someren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Someren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Someren?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Someren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Someren heeft een geschatte waterhardheid van 8.23. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Someren

De waterhardheid van het leidingwater in Someren bedraagt circa 8.23 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-someren-5711

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 16
 • BWT AQA Perla 5
 • Delta Duplex duet
 • Erie Slimline Eco11
 • Judo Quicksoft-C

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Someren minimaliseer je de dH waarde van 8.23 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Someren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €850, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1875 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Someren.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Zouttabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 per 12 maanden
PlaatsingV.a €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Someren?
De hardheid van het leidingwater in Someren ligt rond de 8.23 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Someren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie