Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Laarbeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Laarbeek zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Laarbeek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LaarbeekHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Laarbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Laarbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Laarbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Laarbeek?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Laarbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Laarbeek ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Laarbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Laarbeek bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-laarbeek-5738

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Mooiwater Mini
 • Erie Slimline Eco14
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Laarbeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Laarbeek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1650 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Laarbeek.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €135
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderV.a €980
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €130 per beurt
InstallatieVanaf €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Laarbeek?
De waterhardheid in Laarbeek is ongeveer 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Laarbeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie