Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geijsteren

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Geijsteren zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Geijsteren.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid GeijsterenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Geijsteren

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Venray werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Geijsteren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Geijsteren?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Geijsteren. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Geijsteren zit met een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Geijsteren

De waterhardheid van het leidingwater in Geijsteren is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-geijsteren-5862

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 30
 • Erie Slimline Eco14
 • Kinetico Sumo 2
 • 038waterontharder Compact 14
 • Atlantis AT210

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geijsteren verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Geijsteren.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €690 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Geijsteren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Mechanische waterontharderC.a. €730
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1030
Onthardingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €80 per jaar
MontageRond de €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Geijsteren?
De hardheid van het leidingwater in Geijsteren ligt op 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Geijsteren.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie