Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deurne

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Deurne maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.23 dH in Deurne.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DeurneZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5753
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Deurne

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Deurne werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Deurne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Deurne?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Deurne. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Deurne heeft een gemeten waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Deurne

De waterhardheid van het drinkwater in Deurne bedraagt ongeveer 8.23 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-deurne-5753

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Judo Biosoft-C
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Amysoft E-200
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Delta Domela

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Deurne reduceert je de dH waarde van 8.23 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Deurne.

Reken af met kalk!

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €1775 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Deurne.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektronische waterontharderC.a. €900
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per jaar
MontageC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Deurne?
De waterhardheid in Deurne is plus minus 8.23 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Deurne.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie