Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wanssum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Wanssum resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Wanssum.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WanssumZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wanssum

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Venray kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wanssum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wanssum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wanssum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wanssum heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wanssum

De waterhardheid van het drinkwater in Wanssum bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wanssum-5861

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Watercompany Softflow 15
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wanssum reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wanssum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €2125 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wanssum.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €105 per beurt
PlaatsingCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wanssum?
De hardheid van het water in Wanssum ligt rond de 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wanssum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie