Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heide

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Heide resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Heide.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HeideTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heide

Zit jij thuis ook met een droge huid en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Venray opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Heide hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Heide?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heide. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heide heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heide

De waterhardheid van het water in Heide is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heide-5812

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heide verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heide.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €800, zonder installeren. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2000 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heide.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektronische waterontharderRond de €1180
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heide?
De hardheid van het kraanwater in Heide is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heide.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie