Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ysselsteyn

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Ysselsteyn leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Ysselsteyn.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid YsselsteynHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ysselsteyn

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Venray zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ysselsteyn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ysselsteyn?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ysselsteyn. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ysselsteyn heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ysselsteyn

De waterhardheid van het drinkwater in Ysselsteyn is 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ysselsteyn-5813

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco10
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Electrolux 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ysselsteyn reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ysselsteyn.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €2100 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Ysselsteyn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installateurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €750
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudC.a. €150 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ysselsteyn?
De hardheid in Ysselsteyn is ongeveer 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ysselsteyn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie