Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Castenray

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Castenray zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je waardevolle info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Castenray.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid CastenrayHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Castenray

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Venray opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Castenray was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Castenray?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Castenray. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Castenray heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Castenray

De waterhardheid van het leidingwater in Castenray bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-castenray-5811

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco24
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Waterluxe Combi 25
 • Atag Descale 10
 • 038waterontharder Separaat 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Castenray voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Castenray.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1200 en €1850 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Castenray.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €900
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €125 per jaar
MontagekostenV.a €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Castenray?
De hardheid van het kraanwater in Castenray is plus minus 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere stookkosten en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Castenray.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie