Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veulen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Veulen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Veulen.
 • Dit kan leiden tot onder andere bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VeulenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Veulen

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer mensen installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Venray vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Veulen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Veulen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veulen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Veulen heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Veulen

De waterhardheid van het leidingwater in Veulen bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-veulen-5814

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco15
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Lubron Proline SXT2
 • BWT AQA Perla 5

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Veulen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Veulen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1775 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €700, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1750 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Veulen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudBegint bij €120 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €275
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Veulen?
De hardheid van het water in Veulen is circa 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veulen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie