Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Asten

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8.23 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Asten maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH in Asten.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AstenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Asten

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Asten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Asten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Asten?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Asten. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Asten zit met een waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Asten

De waterhardheid van het drinkwater in Asten ligt op ong. 8.23 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-asten-5721

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense Seduction 22
 • General electric GNOH45KE
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Asten minimaliseer je de dH waarde van 8.23 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Asten.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €95 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1475 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Asten.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudV.a €135 per 12 maanden
InstallatieV.a €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Asten?
De waterhardheid in Asten ligt op 8.23 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Asten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie