Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vredepeel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Vredepeel resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Vredepeel.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid VredepeelHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vredepeel

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Venray zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vredepeel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vredepeel?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vredepeel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vredepeel heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vredepeel

De waterhardheid van het leidingwater in Vredepeel is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vredepeel-5816

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco30
 • Mooiwater Mini+
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Judo Quicksoft Uno

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vredepeel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vredepeel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2075 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Vredepeel.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderCirca €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1100
Tabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Vredepeel?
De waterhardheid in Vredepeel bedraagt 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vredepeel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie