Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oirlo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Oirlo zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Oirlo.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid OirloTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oirlo

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Venray zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oirlo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oirlo?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oirlo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oirlo kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oirlo

De waterhardheid van het drinkwater in Oirlo ligt op ong. 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oirlo-5808

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco14
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Atag Descale 20
 • Amysoft C-100
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oirlo reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oirlo.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2125 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Oirlo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €145 p/jaar
MontageBegint bij €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oirlo?
De waterhardheid in Oirlo ligt rond de 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oirlo.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie