Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leunen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Leunen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Leunen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LeunenWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Leunen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en te veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Venray opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leunen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leunen?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Leunen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Leunen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Leunen

De waterhardheid van het water in Leunen ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-leunen-5809

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco17
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Aquarex IMP Pro 26
 • North Star 20ED

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leunen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Leunen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €115 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €680 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Leunen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderVanaf €950
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 per beurt
PlaatsingskostenRond de €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Leunen?
De hardheid van het kraanwater in Leunen is ongeveer 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leunen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie