Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Helmond

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.97 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Helmond resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.97 dH in Helmond.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HelmondHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5705
Gem. Gasverbruik M31090 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid9.97 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Helmond

Heb je in huis last van huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Helmond opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Helmond wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Helmond?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Helmond. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Helmond heeft een geschatte waterhardheid van 9.97. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Helmond

De waterhardheid van het water in Helmond ligt op ong. 9.97 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.97 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,39 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-helmond-5705

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Judo Quicksoft-C
 • Mooiwater Medium

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Helmond voer je de dH waarde terug van 9.97 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Helmond.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten bij €660, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1525 en €2200 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Helmond.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €720
Elektronische waterontharderBegint bij €1040
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €105 per 12 maanden
InstallatieRond de €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Helmond?
De hardheid in Helmond is circa 9.97 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Helmond.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie