Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Blitterswijck

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Blitterswijck heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Blitterswijck.
 • Dit kan zorgen voor onder andere veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BlitterswijckWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Blitterswijck

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Venray werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Blitterswijck heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Blitterswijck?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Blitterswijck. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Blitterswijck heeft een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Blitterswijck

De waterhardheid van het drinkwater in Blitterswijck is 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-blitterswijck-5863

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 10
 • Lubron Softstar Classic
 • Century CWS 100V/UF
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Blitterswijck verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Blitterswijck.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Blitterswijck.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €145 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Blitterswijck?
De hardheid van het water in Blitterswijck is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blitterswijck.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie