Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Fleringen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Fleringen resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 5.80 dH in Fleringen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid FleringenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Fleringen

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tubbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Fleringen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Fleringen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Fleringen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Fleringen heeft een geschatte waterhardheid van 5.80. Definitie: zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere stookkosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Fleringen

De waterhardheid van het leidingwater in Fleringen is ongeveer 5.80 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-fleringen-7666

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Atlantis AT210
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Fleringen voer je de dH waarde terug van 5.80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Fleringen.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2175 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €720, zonder installeren. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1925 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Fleringen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderCirca €1170
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Fleringen?
De hardheid van het kraanwater in Fleringen is grofweg 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Fleringen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie