Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langeveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Langeveen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 5.80 dH in Langeveen.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LangeveenHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Langeveen

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken of kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Tubbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Langeveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Langeveen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Langeveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Langeveen kent een waterhardheid van 5.80. Dit staat voor zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Langeveen

De waterhardheid van het drinkwater in Langeveen bedraagt ongeveer 5.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-langeveen-7679

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Ergo 9
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Bayard Ecosoft 10
 • Apic Melite
 • North Star 40ED

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Langeveen reduceer je de dH waarde van 5.80 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Langeveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Langeveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1100
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Langeveen?
De hardheid in Langeveen bedraagt 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Langeveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie