Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hezingen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Hezingen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.80 dH in Hezingen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HezingenWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hezingen

Heb je last van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Tubbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hezingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hezingen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hezingen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hezingen kent een waterhardheid van 5.80. Dit houdt in zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hezingen

De waterhardheid van het drinkwater in Hezingen is om en nabij de 5.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hezingen-7662

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Judo Quicksoft Uno
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Amysoft E-300
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Erie Softline Eco10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hezingen reduceer je de dH waarde van 5.80 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hezingen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een slim systeem zit ergens tussen de €1300 en €2025 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Hezingen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1050
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €85 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hezingen?
De hardheid van het leidingwater in Hezingen schatten we op 5.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hezingen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie