Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mariaparochie

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Mariaparochie leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je waardevolle info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 5.80 dH in Mariaparochie.
 • Dit is de oorsprong van situaties als koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MariaparochieTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mariaparochie

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Tubbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Mariaparochie heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariaparochie?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Mariaparochie. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Mariaparochie kent een waterhardheid van 5.80. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mariaparochie

De waterhardheid van het drinkwater in Mariaparochie bedraagt ongeveer 5.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-mariaparochie-7614

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Halutec Domus DPS 500
 • Delta Morava
 • North Star 14ED
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mariaparochie reduceert je de dH waarde van 5.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mariaparochie.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €720 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Mariaparochie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €960
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €145 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Mariaparochie?
De hardheid van het kraanwater in Mariaparochie is circa 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mariaparochie.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie