Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mander

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Mander heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH in Mander.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €295 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ManderTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Mander

Wil jij ook af van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Tubbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Mander heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Mander?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mander. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Mander heeft een geschatte waterhardheid van 5.80. Dit staat voor zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mander

De waterhardheid van het drinkwater in Mander bedraagt ongeveer 5.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mander-7663

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Judo Quicksoft-C
 • Apic Heracles junior
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mander verlaag je de dH waarde van 5.80 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mander.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €1700 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Mander.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1210
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €135 per beurt
PlaatsingCirca €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Mander?
De hardheid van het leidingwater in Mander is doorgaans 5.80 dH. De waarde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mander.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie