Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vasse

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Vasse maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH in Vasse.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid VasseHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vasse

Heb jij genoeg van een irriterende huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Tubbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vasse gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vasse?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vasse. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vasse heeft een gemeten waterhardheid van 5.80. Dit houdt in zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vasse

De waterhardheid van het water in Vasse is ongeveer 5.80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vasse-7661

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Judo Quicksoft Duo
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Apic Zetes
 • Erie IQsoft Eco18
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vasse verlaag je de dH waarde van 5.80 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vasse.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1750 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vasse.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Zout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vasse?
De waterhardheid in Vasse schatten we op 5.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een minder droge huid, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vasse.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie