Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Manderveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Manderveen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.80 dH in Manderveen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ManderveenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Manderveen

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Tubbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Manderveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Manderveen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Manderveen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Manderveen heeft een gemeten waterhardheid van 5.80. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Manderveen

De waterhardheid van het leidingwater in Manderveen is om en nabij de 5.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-manderveen-7664

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Watergenius HWS 1500
 • Delta Morava
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Manderveen reduceer je de dH waarde van 5.80 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Manderveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €1700 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Manderveen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €930
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €140 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Manderveen?
De waterhardheid in Manderveen is ongeveer 5.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Manderveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie