Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Losser

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Losser heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Losser.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LosserWerkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Losser

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Losser vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Losser wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Losser?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Losser. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Losser heeft een geschatte waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Losser

De waterhardheid van het drinkwater in Losser is ongeveer 7.40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-losser-7581

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • SuperSoft SuperSoft
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Remon Waterontharders Kama

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Losser verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Losser.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1500 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Losser.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Elektrische waterontharderBegint bij €1130
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €145 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Losser?
De hardheid van het water in Losser is gemiddeld 7.40 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvoller water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Losser.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie