Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reutum

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Reutum zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.80 dH in Reutum.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ReutumHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Reutum

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op douchekop? Flink wat Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tubbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Reutum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Reutum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Reutum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Reutum zit met een waterhardheid van 5.80. Dit houdt in zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Reutum

De waterhardheid van het water in Reutum is om en nabij de 5.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-reutum-7667

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Apic Heracles
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Reutum reduceert je de dH waarde van 5.80 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Reutum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €820 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Reutum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderCirca €960
Tabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 per jaar
MontageV.a €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Reutum?
De hardheid van het kraanwater in Reutum is om en nabij de 5.80 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Reutum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie