Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geesteren

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Geesteren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5.80 dH in Geesteren.
 • Hierdoor ontstaan problemen als irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GeesterenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Geesteren

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op douchekop? Steeds meer huishoudens bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Tubbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Geesteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Geesteren?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Geesteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Geesteren heeft een gemeten waterhardheid van 5.80. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Geesteren

De waterhardheid van het leidingwater in Geesteren bedraagt circa 5.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geesteren-7678

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Ecowater ESM 11
 • BWT Rondomat 50M
 • BWT Rondomat 50M
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geesteren verlaag je de dH waarde van 5.80 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Geesteren.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €690, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1250 en €1950 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Geesteren.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1120
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €85 per jaar
MontageRond de €275
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Geesteren?
De hardheid van het water in Geesteren is circa 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geesteren.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie