Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Albergen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Albergen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 5.80 dH in Albergen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AlbergenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Albergen

Heb jij genoeg van een droge huid of bittere thee en koffie? Meer en meer mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Tubbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Albergen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Albergen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Albergen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Albergen heeft een waterhardheid van 5.80. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Albergen

De waterhardheid van het drinkwater in Albergen bedraagt circa 5.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-albergen-7665

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • General electric GE-18C
 • BWT AQA life
 • Mooiwater Compact
 • Boshuis Twin

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Albergen reduceer je de dH waarde van 5.80 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Albergen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €1975 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Albergen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 per beurt
InstallatieV.a €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Albergen?
De waterhardheid in Albergen bedraagt 5.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Albergen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie