Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harbrinkhoek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Harbrinkhoek maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.80 dH in Harbrinkhoek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere aanslag op servies en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HarbrinkhoekWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Harbrinkhoek

Heb jij genoeg van een erg droge huid of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Tubbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Harbrinkhoek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Harbrinkhoek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Harbrinkhoek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Harbrinkhoek heeft een geschatte waterhardheid van 5.80. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan lagere energiekosten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Harbrinkhoek

De waterhardheid van het water in Harbrinkhoek is om en nabij de 5.80 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-harbrinkhoek-7615

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 600
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Onega
 • Watergenius HWS 1500
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Harbrinkhoek minimaliseer je de dH waarde van 5.80 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Harbrinkhoek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot een slordige €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €760, zonder installeren. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2200 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Harbrinkhoek.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektrisch)Circa €1030
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €155 p/jaar
MontageRond de €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Harbrinkhoek?
De hardheid van het leidingwater in Harbrinkhoek is ongeveer 5.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Harbrinkhoek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie