Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoek

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoek heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Hoek.
 • Dit kan leiden tot issues zoals veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoekHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hoek

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Terneuzen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hoek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hoek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoek heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hoek

De waterhardheid van het water in Hoek ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoek-4542

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Mini
 • Delta Tibera
 • Euro Twin 10
 • Halutec Domus DPS 600
 • Euro Combi compact 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoek reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €1950 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hoek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 p/jaar
MontagekostenC.a. €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hoek?
De hardheid van het leidingwater in Hoek ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een minder droge huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd middels een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie