Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sas van Gent

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sas van Gent resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Sas van Gent.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Sas van GentHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Sas van Gent

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of veel schoonmaakwerk? Veel mensen bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Terneuzen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sas van Gent was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sas van Gent?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sas van Gent. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sas van Gent heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sas van Gent

De waterhardheid van het drinkwater in Sas van Gent is 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sas-van-gent-4551

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Mooiwater Compact
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • North Star 22UD
 • Delta Duplex duet
 • Bayard Tenera 18

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sas van Gent reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sas van Gent.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Sas van Gent.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1030
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Sas van Gent?
De hardheid van het leidingwater in Sas van Gent bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is circa 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sas van Gent.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie