Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koewacht

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Koewacht zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je praktische info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Koewacht.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid KoewachtTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Koewacht

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Terneuzen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Koewacht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Koewacht?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Koewacht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koewacht ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Koewacht

De waterhardheid van het leidingwater in Koewacht bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-koewacht-4576

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • North Star 20ED
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • North Star 9ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Koewacht minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Koewacht.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €1925 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Koewacht.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €150 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Koewacht?
De hardheid van het kraanwater in Koewacht is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koewacht.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie