Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Biervliet

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Biervliet heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Biervliet.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BiervlietTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Biervliet

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Terneuzen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Biervliet wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Biervliet?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Biervliet. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Biervliet ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Biervliet

De waterhardheid van het drinkwater in Biervliet bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-biervliet-4521

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Delta Morava
 • General electric GE-18C
 • Delta Escalda
 • Apic Heracles junior

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Biervliet reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Biervliet.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1625 en €1850 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Biervliet.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €110 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Biervliet?
De hardheid in Biervliet ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Biervliet.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie