Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sluiskil

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Sluiskil heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je praktische info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Sluiskil.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SluiskilHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sluiskil

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen of bittere thee en koffie? Veel huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Terneuzen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Sluiskil was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sluiskil?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sluiskil. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sluiskil heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sluiskil

De waterhardheid van het leidingwater in Sluiskil is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sluiskil-4541

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Proline SXT2
 • BWT AQA Perla 5
 • Mooiwater Medium
 • 038waterontharder Separaat 10
 • 038waterontharder Separaat 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sluiskil minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sluiskil.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €790 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €2025 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sluiskil.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderVanaf €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1180
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €110 p/jaar
InstallatieRond de €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sluiskil?
De waterhardheid in Sluiskil ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sluiskil.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie