Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Philippine

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Philippine heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Philippine.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid PhilippineHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Philippine

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Terneuzen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Philippine was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Philippine?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Philippine. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Philippine heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Philippine

De waterhardheid van het drinkwater in Philippine is 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-philippine-4553

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Medium
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • BWT AQA Perla 20
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Hydrotense Seduction 16

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Philippine minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Philippine.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €820 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1275 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Philippine.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel modellen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €60
Mechanische waterontharderV.a €740
Elektrische waterontharderCirca €1040
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 (jaarbasis)
InstallatieRond de €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Philippine?
De hardheid van het kraanwater in Philippine is plus minus 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Philippine.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie